Tort cu crema de zmeura si mascarpone

de _Alina_ in Torturi, 25 Oct 2013 | 5020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 230 g zahar tos
  • 122 g faina
  • 70 g cacao (12% grasime)
  • 3 lg ulei
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura
  • 230 g zmeura congelata
  • 4 lg zahar
  • 300 g marshmallows
  • 400 g frisca lichida
  • Crema de mascarpone
  • 400 g frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 6 galbenusuri (4 galbenusuri mari + 2 galbenusuri medii)
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 50 ml sirop concentrat de zmeura
  • 150 ml apa plata
  • Decor
  • 100 g aschii ciocolata cu lapte
  • Zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zmeura si mascarpone:

  Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 115 g de zahar si mixam pana la topirea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.

7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.    

  Crema de zmeura  

!!! Aceasta crema o pregatim in momentul in care asamblam tortul.

1. Punem zmeura impreuna cu  zaharul intr-o cratita non-aderenta. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min,  dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.

2. Oprim focul si adaugam cele 300 g marshmallows, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).

3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de zmeura.      

Crema de mascarpone se prepara CA AICI.   

Asamblare

1. Feliem blatul racit in 3.

2. Punem prima felie intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punemi jumatate din crema de zmeura, a doua felie, insiropam din nou, punem restul de crema de zmeura si ultima felie de blat pe care o vom insiropa. Introducem in frigider pentru 2-3 ore.

3. Scoatem tortul, il imbracam in crema de mascarpone, punem deasupra ciocolata taiata fin si zmeura proaspata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

_Alina_ 1

26.10.2013, 07:54

Die, l-am ornat cu un cutit pentru paine si cu o lingurita ca-mi spulberase junorul spriturile si nu le mai gaseam...

mihaelar63 1

26.10.2013, 08:14

UUUU... ce fain !!!

mamaieelena 1

26.10.2013, 08:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortulet din piscot